Wie is die schrijfduizendpoot?

Geboren op 13 juli 1959  te Wilrijk, België, waar ik nog steeds woonachtig ben!  Van kinds af aan heb ik onnoemelijk veel boeken verslonden. Later kwam er de passie voor letters, inkt en pennen en taal bij. De leefwereld van kinderen heeft me altijd geboeid en met de komst van mijn schatten van kleinkinderen ben ik begonnen met kinderboeken te schrijven.

myriam roelandt schrijfster kinderboeken
Myriam Roelandt

Een viertal jaar geleden ben ik eerder toevallig, in het Lauwersmeergebied in de provincie  Groningen terecht gekomen. Het was liefde op het eerste gezicht. De weidsheid van het landschap, de rust en de pure natuur, de mensen die ik in de regio ontmoet heb, hebben mijn creativiteit en inspiratie zodanig getriggerd dat ik in 2018 mijn eerste Nederlandse uitgave heb kunnen realiseren.

Hiermee was de stap gezet om nog specifiekere thema’s als onderwerpen te gaan verwerken in mijn kinderboeken. Zo startte ik in 2018 mijn eigen Nederlandse boeken- en schrijfbedrijf onder de naam Scriptopendra. Scriptopendra is precies wie ik ben, een echte schrijfduizendpoot!

Een veelheid aan thema’s, workshops, voorleessessies, combinaties met knuffels, kaartjes, zelfs koekjes staan op het programma.

Schrijven doet schrijven en lezen doet lezen, erover praten doet dat ook!
Er was geen beter logo te bedenken dan een pen met een druppel inkt.

Daarom ben ik een reeks van kinderboeken begonnen over de nieuwe fusiegemeente Het Hogeland. Het is een prachtige streek met een uniek landschap en boeiende geschiedenis. Met de boeken start ik een tocht om tradities te ontdekken en door middel van verhalen kunnen we er de rijkdom van doorgeven.